Ducati Hyperstrada Forum

Ducati Hyperstrada Forum (http://hyperstrada.com/ducati-hyperstrada-forums.php)
-   Ducati Hyperstrada (http://hyperstrada.com/ducati-hyperstrada/)
-   -   "Error" and all dash lights flashing, Fan Turns on, No Startů. (http://hyperstrada.com/ducati-hyperstrada/577-error-all-dash-lights-flashing-fan-turns-no-start.html)

michdave January 15th, 2014 05:32 AM

"Error" and all dash lights flashing, Fan Turns on, No Startů.
 
I normally just lurk the forum for tips and ideas, but my bike had an issue recently that I thought would be worth mentioning to fellow Hyperstrada riders.

Sunday it warmed up quite a bit so I decided that a short hooligan ride was in order to cure my winter itch. (bike has received all ECU updates about 2 weeks ago) I let the bike warm up, and took off down my longer-ish driveway. Got to the end and ready to pull onto the street, and BOOM; every light on the dash started flashing at me (The DTC light, the ABS light, Blinker lights, the dash went blank, then started flashing "errors" across it, none of me trip/odometer information showed, no engine temp reading, and lastly, the engine cooling fan was running.

So I immediately killed the bike once I took a mental note of all of that, and pushed it back into the garage.

I unhooked the battery and let it sit for awhile hoping that it would "reset" itself, (it works on aircraft so I thought "why not try?") Hooked it back up, no luck. The bike would still start and run flawlessy. So I ran through the dash to check my error codes. Engine and Can Line error codes were showing. I turned the key on and off a few times, while checking some online forums, then the next stepů.It would no longer start. I still have a full battery charge; it just wouldn't throw power to the starter at all.

So I broke down and called Ducati Roadside Assistance. They had the delivery guy here in 2 days and brought my bike up to the Duc Pond in Virginia. I'm going to call the soon to see what they found. I'll keep you all posted.

~Dave

hdjan January 15th, 2014 06:10 AM

I also had an flashing dash board.
See ' Limp mode' on the site.

HyperstradaHopeful January 15th, 2014 06:12 AM

Man, that sucks! How long have you had your bike for and how many miles are on it? Let us know what you find out!

gatdammit January 15th, 2014 08:46 AM

Have you ruled out Solar Flares or EMP? That's what happens to vehicles in the movies after such events.

Horrible joke aside, I would seriously investigate that recent ECU update. Part of the latest patch dealt with the control panel, but my dealer said it was only regarding screen backlighting.

HyperstradaHopeful January 16th, 2014 02:01 AM

You cocksucker!!!! You jinxed my Hyper. :p

Got it Monday night, rode it for 25 miles on Tuesday, and Wednesday night I go to start it up for a ride and won't start. Dash flashing "error." Mother$*#&#*@!

I'm not getting all the lights flashing though. Nor any fan sound. The oil light flashes for a few seconds, then all the lights go out and it's just the display with the tachometer flashing along with the ERROR flashing without any backlight.

I press the starter button and nothing happens. Nor does it make that cha-ching sound when you normally turn on the electronics. Just dead silence.

Tried turning it off and on a few times and same result. A couple times the display was completely dead. Other times the display turns out (without the backlight) and says error.

Two things I noted:

When I walked up to the bike, I noticed the immobilizer light was NOT flashing.

After I turned it on and off (not engine, just the electronics since the engine won't start), the immobilizer light came on and started flashing when I turned it to OFF, but it was very dim... would make me suspect a low battery, but I don't see how that's possible since I just rode it yesterday and I haven't installed ANY farkles on it yet that would be suspect for a battery drain.

Also of note, I left the bike on its sidestand overnight. The manual says to always put it on the centerstand for some reason, but guessing that doesn't have anything to do with this?

Wow this sucks! Just 25 miles on her and she already has a major malfunction.

Sorry... this picture sucks but you can see the word "errors" next to the temp display.

http://imagizer.imageshack.us/v2/102...0/163/8v9s.jpg

gatdammit January 16th, 2014 03:22 AM

Do you leave your key in the ignition when it's parked? Maybe you left ignition on and battery died.

HyperstradaHopeful January 16th, 2014 04:06 AM

Quote:

Originally Posted by gatdammit (Post 5869)
Do you leave your key in the ignition when it's parked? Maybe you left ignition on and battery died.

Nope. Would never do that. Key was not it in and it was in the lock position.

LiamWis January 16th, 2014 05:21 AM

You might have turned the key "off" to mutch and put it on P.
When set on P, the back light is still lit and the number plate light is on.

I did it when mine where new, but i where lucky as i came out to the garage 2 h after i parked the bike and saw the light on my bike where on.
Got me a good scare.

That could have drained the battery if it where low before

gatdammit January 16th, 2014 05:30 AM

Good call, Liam. Done that and also caught it before draining.

The fact that you noticed immobilizer light dimming has to be drained battery.

HyperstradaHopeful January 16th, 2014 05:33 AM

Quote:

Originally Posted by gatdammit (Post 5874)
Good call, Liam. Done that and also caught it before draining.

The fact that you noticed immobilizer light dimming has to be drained battery.

I thought the manual says the parking light auto turns off after 2 hours to preserve the battery?

Also, I always look back at my vehicles after parking them. The lights were definitely not on. The chances of me leaving the parking light on is almost impossible.


All times are GMT -8. The time now is 05:46 AM.


Ducati Hyperstrada Motorcycle Forum
Copyright © 2012-2014 HYPERSTRADA.COM • All rights reserved.