Ducati Hyperstrada Forums Ducati Hyperstrada Motorcycle

Go Back   Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada

Ducati Hyperstrada Ducati Hyperstrada Motorcycle Forum: 2013-2015 Hyperstrada and 2016-2017 Hyperstrada 939


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old January 15th, 2014, 06:32 AM   #1
Member
 
Joined: Jun 2013
From: DC Metro Area
Posts: 53

I Ride: Hyperstrada
"Error" and all dash lights flashing, Fan Turns on, No Startů.

I normally just lurk the forum for tips and ideas, but my bike had an issue recently that I thought would be worth mentioning to fellow Hyperstrada riders.

Sunday it warmed up quite a bit so I decided that a short hooligan ride was in order to cure my winter itch. (bike has received all ECU updates about 2 weeks ago) I let the bike warm up, and took off down my longer-ish driveway. Got to the end and ready to pull onto the street, and BOOM; every light on the dash started flashing at me (The DTC light, the ABS light, Blinker lights, the dash went blank, then started flashing "errors" across it, none of me trip/odometer information showed, no engine temp reading, and lastly, the engine cooling fan was running.

So I immediately killed the bike once I took a mental note of all of that, and pushed it back into the garage.

I unhooked the battery and let it sit for awhile hoping that it would "reset" itself, (it works on aircraft so I thought "why not try?") Hooked it back up, no luck. The bike would still start and run flawlessy. So I ran through the dash to check my error codes. Engine and Can Line error codes were showing. I turned the key on and off a few times, while checking some online forums, then the next stepů.It would no longer start. I still have a full battery charge; it just wouldn't throw power to the starter at all.

So I broke down and called Ducati Roadside Assistance. They had the delivery guy here in 2 days and brought my bike up to the Duc Pond in Virginia. I'm going to call the soon to see what they found. I'll keep you all posted.

~Dave
michdave is offline   Reply With Quote
 
Old January 15th, 2014, 07:10 AM   #2
Member
 
Joined: Jul 2013
From: Nederland
Posts: 52

I also had an flashing dash board.
See ' Limp mode' on the site.
hdjan is offline   Reply With Quote
Old January 15th, 2014, 07:12 AM   #3
Senior Member
 
Joined: Jan 2014
From: California
Posts: 215

Man, that sucks! How long have you had your bike for and how many miles are on it? Let us know what you find out!
HyperstradaHopeful is offline   Reply With Quote
Old January 15th, 2014, 09:46 AM   #4
Senior Member
 
gatdammit's Avatar
 
Joined: Mar 2013
From: North Florida, USA
Posts: 1,875

I Ride: 2013 White Strada
Have you ruled out Solar Flares or EMP? That's what happens to vehicles in the movies after such events.

Horrible joke aside, I would seriously investigate that recent ECU update. Part of the latest patch dealt with the control panel, but my dealer said it was only regarding screen backlighting.
gatdammit is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 03:01 AM   #5
Senior Member
 
Joined: Jan 2014
From: California
Posts: 215

You cocksucker!!!! You jinxed my Hyper.

Got it Monday night, rode it for 25 miles on Tuesday, and Wednesday night I go to start it up for a ride and won't start. Dash flashing "error." Mother$*#&#*@!

I'm not getting all the lights flashing though. Nor any fan sound. The oil light flashes for a few seconds, then all the lights go out and it's just the display with the tachometer flashing along with the ERROR flashing without any backlight.

I press the starter button and nothing happens. Nor does it make that cha-ching sound when you normally turn on the electronics. Just dead silence.

Tried turning it off and on a few times and same result. A couple times the display was completely dead. Other times the display turns out (without the backlight) and says error.

Two things I noted:

When I walked up to the bike, I noticed the immobilizer light was NOT flashing.

After I turned it on and off (not engine, just the electronics since the engine won't start), the immobilizer light came on and started flashing when I turned it to OFF, but it was very dim... would make me suspect a low battery, but I don't see how that's possible since I just rode it yesterday and I haven't installed ANY farkles on it yet that would be suspect for a battery drain.

Also of note, I left the bike on its sidestand overnight. The manual says to always put it on the centerstand for some reason, but guessing that doesn't have anything to do with this?

Wow this sucks! Just 25 miles on her and she already has a major malfunction.

Sorry... this picture sucks but you can see the word "errors" next to the temp display.


Last edited by HyperstradaHopeful; January 16th, 2014 at 03:17 AM.
HyperstradaHopeful is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 04:22 AM   #6
Senior Member
 
gatdammit's Avatar
 
Joined: Mar 2013
From: North Florida, USA
Posts: 1,875

I Ride: 2013 White Strada
Do you leave your key in the ignition when it's parked? Maybe you left ignition on and battery died.
gatdammit is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 05:06 AM   #7
Senior Member
 
Joined: Jan 2014
From: California
Posts: 215

Quote:
Originally Posted by gatdammit View Post
Do you leave your key in the ignition when it's parked? Maybe you left ignition on and battery died.
Nope. Would never do that. Key was not it in and it was in the lock position.
HyperstradaHopeful is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 06:21 AM   #8
Member
 
Joined: Mar 2013
From: Sweden
Posts: 82

You might have turned the key "off" to mutch and put it on P.
When set on P, the back light is still lit and the number plate light is on.

I did it when mine where new, but i where lucky as i came out to the garage 2 h after i parked the bike and saw the light on my bike where on.
Got me a good scare.

That could have drained the battery if it where low before
LiamWis is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 06:30 AM   #9
Senior Member
 
gatdammit's Avatar
 
Joined: Mar 2013
From: North Florida, USA
Posts: 1,875

I Ride: 2013 White Strada
Good call, Liam. Done that and also caught it before draining.

The fact that you noticed immobilizer light dimming has to be drained battery.
gatdammit is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2014, 06:33 AM   #10
Senior Member
 
Joined: Jan 2014
From: California
Posts: 215

Quote:
Originally Posted by gatdammit View Post
Good call, Liam. Done that and also caught it before draining.

The fact that you noticed immobilizer light dimming has to be drained battery.
I thought the manual says the parking light auto turns off after 2 hours to preserve the battery?

Also, I always look back at my vehicles after parking them. The lights were definitely not on. The chances of me leaving the parking light on is almost impossible.
HyperstradaHopeful is offline   Reply With Quote
Reply

  Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada

Tags
dash, error, fan, flashing, lights, startů, turns



Search tags for this page
Click on a term to search for related topics.
Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What comes around...and "cheers" to the forum Frank Rizzo Ducati Hyperstrada 8 November 25th, 2013 04:41 PM
Auxiliary fog or spot lights Momfer Mechanical and Technical 3 November 17th, 2013 01:04 AM
"High class" [tongue in cheek :)] Frank Rizzo Ducati Hyperstrada 9 September 21st, 2013 07:07 PM
Hyperstrada for first "real" bike JemmyButton Ducati Hyperstrada 2 April 27th, 2013 07:00 AM
First reviews call the Hyperstrada "the mini multi" duc Ducati Hyperstrada 6 December 28th, 2012 03:05 AM


Ducati Hyperstrada Facebook Ducati Hyperstrada Twitter Ducati Hyperstrada RSS Feed



Ducati Hyperstrada Motorcycle Forum
Copyright © 2012-2014 HYPERSTRADA.COM • All rights reserved.