Ducati Hyperstrada Forums Ducati Hyperstrada Motorcycle

Go Back   Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old October 3rd, 2017, 09:30 AM   #11
Senior Member
 
Joined: Jul 2014
From: California
Posts: 978

Quote:
Originally Posted by 2016939 View Post
I'm curious about your friend's situation, and what the specific "bad throttle" issue was, if you're willing to share
I actually don't know - he took it to the dealer and they fixed it. He sold the bike since then.

I know he also had issues with his rear ABS sensor wire coming loose from the swingarm clip and rubbing on the brake disk causing an intermittent fault.
kuksul08 is offline   Reply With Quote
 
Old October 3rd, 2017, 10:07 AM   #12
Senior Member
 
gatdammit's Avatar
 
Joined: Mar 2013
From: North Florida, USA
Posts: 1,875

I Ride: 2013 White Strada
Resetting the TPS was common on the early models. I was told "magnetic anomalies" can affect it's function in rare circumstances. Do you ride with motor magnets in your gloves?
gatdammit is offline   Reply With Quote
Old October 3rd, 2017, 02:34 PM   #13
Senior Member
 
Joined: Oct 2016
From: San Francisco
Posts: 156

I Ride: 2015 Hypermotard
Quote:
Originally Posted by gatdammit View Post
Resetting the TPS was common on the early models. I was told "magnetic anomalies" can affect it's function in rare circumstances. Do you ride with motor magnets in your gloves?
I don't, and I haven't gone near the mystery spot or any other gravity hills in the western US either.
N4teTheGreat is offline   Reply With Quote
Old October 11th, 2017, 11:02 AM   #14
Senior Member
 
Joined: Oct 2016
From: San Francisco
Posts: 156

I Ride: 2015 Hypermotard
According to the shop they found that the battery terminals were loose, tightened those, flogged it for a bit and didn't see any further issues. TPS and TCU are both fine. I rode it to work this morning with no issues, so, I'll keep an eye on it but with any luck it was just flaky power screwing things up.
N4teTheGreat is offline   Reply With Quote
Old October 16th, 2017, 10:14 AM   #15
Senior Member
 
Joined: Oct 2016
From: San Francisco
Posts: 156

I Ride: 2015 Hypermotard
Took the bike out for a spirited 200 miles on Saturday and didn't have any issues despite multiple stops and a lunch break. Got back to SF and ran an errand on the way home and the bike started up in limp mode after sitting for maybe 15 minutes. I killed and restarted it at the next intersection and limp mode was gone. Weird. Maybe still a battery issue? I've been interested in a Li-Ion battery anyway, so I may try replacing the battery to see if things clear up.
N4teTheGreat is offline   Reply With Quote
Old October 16th, 2017, 12:09 PM   #16
Senior Member
 
Joined: Feb 2014
From: TN
Posts: 256

Did they check your throttle control unit against the service bulletin that Ducati put out quite a while ago?
dragoontwo is offline   Reply With Quote
Old October 16th, 2017, 02:53 PM   #17
Senior Member
 
Joined: Oct 2016
From: San Francisco
Posts: 156

I Ride: 2015 Hypermotard
Quote:
Originally Posted by dragoontwo View Post
Did they check your throttle control unit against the service bulletin that Ducati put out quite a while ago?
They checked and found no outstanding service bulletins as far as I know. Bike is a 2015 so I think it was produced after that issue was found.
N4teTheGreat is offline   Reply With Quote
Old October 16th, 2017, 10:58 PM   #18
Member
 
Joined: Dec 2015
From: Huntington Beach
Posts: 53

I had this issue on my 2014 where it would randomly go into limp mode. Turn it off and restart and was fine. Brought it in and they replaced the throttle control under warranty and it never happened again.
Cdnpuck is offline   Reply With Quote
Old October 17th, 2017, 09:37 AM   #19
Senior Member
 
Joined: Oct 2016
From: San Francisco
Posts: 156

I Ride: 2015 Hypermotard
Quote:
Originally Posted by Cdnpuck View Post
I had this issue on my 2014 where it would randomly go into limp mode. Turn it off and restart and was fine. Brought it in and they replaced the throttle control under warranty and it never happened again.
Good to know, I guess I'll keep reporting the issue until I get them to give me a new TCU.
N4teTheGreat is offline   Reply With Quote
Old October 17th, 2017, 11:19 AM   #20
Senior Member
 
monocog007's Avatar
 
Joined: Oct 2015
From: Minnesota
Posts: 479

I Ride: 13' Hyperstrada, 00' M900Sie
Quote:
Originally Posted by N4teTheGreat View Post
Good to know, I guess I'll keep reporting the issue until I get them to give me a new TCU.
Try disconnecting and reconnecting the TPS connector. It's located on the rear-side of the stem (on the frame). It's an 8 pin connector.
monocog007 is offline   Reply With Quote
Reply

  Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Mechanical and Technical

Tags
throttle, unresponsive



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hyperstrada 939 Throttle Sticking flik Mechanical and Technical 3 November 1st, 2016 08:21 AM
Go to your dealer now and have the throttle checked appliance821 Mechanical and Technical 19 October 8th, 2015 12:49 AM
Throttle issues dragoontwo Mechanical and Technical 37 November 21st, 2014 05:41 AM
First sign of bad throttle behavior NurseDaddy Ducati Hyperstrada 16 October 18th, 2014 08:59 PM
Jerky throttle HyperEA Mechanical and Technical 7 June 6th, 2013 11:37 AM


Ducati Hyperstrada Facebook Ducati Hyperstrada Twitter Ducati Hyperstrada RSS Feed



Ducati Hyperstrada Motorcycle Forum
Copyright © 2012-2014 HYPERSTRADA.COM • All rights reserved.