Ducati Hyperstrada Forums Ducati Hyperstrada Motorcycle

Go Back   Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old March 4th, 2018, 10:13 PM   #1
Junior Member
 
Joined: Jul 2017
From: The Netherlands
Posts: 5

turnSignal swap

I wonder if someone can help me with me problem.

I have a Hyperstrada 821 from 2013. I have changed the standard handguards for the handguards from the 932.
Everything fits normally. I only have to change the connections. I have soldered the old one so everythings fits fine.

So when i turn the ignition on the signal lights works fine. Also at the normal frequentie. Perfect I thought.
After a while the front ones stops working, and the turnsignal on the back is blinking rapetly.
When the front signal lights are not working it just flashes one time, everytime I use the turn-signal.

After a while (or turn the ignition on again), everything works fine.

I have some questions.
1) Can someone tell me how to solve this?
2) I have a lot about resistance. I have not used them. I thought these were only for changing the blinking frequentie.
3) does anyone know what makes it flash? Is it the lights itself or the computer on board of the Hyperstrada?

Thank you for responding.
Attached Thumbnails
turnSignal swap-hyper-old-hanguards.jpg   turnSignal swap-hyper-new-hanguards.jpg  
Edwin71 is offline   Reply With Quote
 
Old March 4th, 2018, 10:35 PM   #2
Junior Member
 
HogBot's Avatar
 
Joined: Dec 2017
From: Rugby, England
Posts: 8

I Ride: 1984 Honda CX500B, 2009 Husaberg FE450, 2013 Ducati Hyperstrada
I believe it's because your new turn signals are LED.

I'm guessing the rears are still incandescent bulbs? So you'll have a different draw in current through, front and back.

My understanding is, if you use one of those LED ballasts (or whatever they are) that should resolve your issue. Probably loads in Google search!
HogBot is offline   Reply With Quote
Old March 4th, 2018, 11:04 PM   #3
Junior Member
 
Joined: Jul 2017
From: The Netherlands
Posts: 5

Thank you for your response.

Is the computer then shutting the lights off?
I thought the led balast was just for the frequentie.

Last edited by Edwin71; March 4th, 2018 at 11:22 PM.
Edwin71 is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2018, 05:40 AM   #4
Senior Member
 
monocog007's Avatar
 
Joined: Oct 2015
From: Minnesota
Posts: 514

I Ride: 13' Hyperstrada, 00' M900Sie
It's possible that the wiring harnesses of the 821 and 939 are different, incandescent bulbs don't require current limiting resistors like LEDs do. So it's possible you ran too much current through your new turn signals, burning them up. Hopefully that isn't the case!
monocog007 is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2018, 05:43 AM   #5
Junior Member
 
Joined: Jul 2017
From: The Netherlands
Posts: 5

For now they keep working, after a reset (or just waiting). So there not burned.
Edwin71 is offline   Reply With Quote
Old March 5th, 2018, 07:31 AM   #6
Member
 
Joined: Sep 2017
From: Lansing Mi
Posts: 81

I Ride: 2013 hypermotard/hyperstrada, 2005 zx6r, drz125, crf50 crf70
There is a way to adjust your turn signal settings through the dash display. I believe you have a choice between "lamp" and "led". Adding resistors defeat one of the purposes of installing LED lights, lower power draw. Instead of the excess voltage going into the incandescent bulb, the resistor bleeds off the excess voltage into heat on the LED. I believe there is a couple posts here that shows the way through the menu tree to arrive at the settings.
Araitim is online now   Reply With Quote
Old March 5th, 2018, 10:35 PM   #7
Junior Member
 
HogBot's Avatar
 
Joined: Dec 2017
From: Rugby, England
Posts: 8

I Ride: 1984 Honda CX500B, 2009 Husaberg FE450, 2013 Ducati Hyperstrada
Would that work with a mixture of bulbs though?

It might be better to do as Araitim suggest but I'd personally balance my system by using LED bulbs in the rear too.

That's my tuppence anyway!
HogBot is offline   Reply With Quote
Old March 16th, 2018, 08:17 PM   #8
Junior Member
 
Joined: May 2017
From: USA
Posts: 5

Hogbot,
I did the same convertion as you-I have a Hyperstrada 821 and bought the led handgaurds from a hyperstrada 939.

After installation- when the engine is off, the led turn signals flash normally. When the engine is running, the signals flash once, then don’t work-and the rears flash faster. I tried installing some resistors of unknown ohms in parallel and they didn’t seem to work either. The resistors were some old ones that came from a rizoma turn signal kit.

The original huperstrada 821 turn signal bulb is 10w. The led signals are 2.2w. So I need a resistor of around 14 ohms. Didn’t have anything like that at hand, so I thought the original 821 bulb is a kind of resistor. I wired it in series with the led signal and it worked with the engine running. Normal flash rate! I didn’t try to wire it in parrallel.

I went online and found a 10ohm 10w resistor at RadioShack. When I get them, I’ll wire it up and see if it works. Hope that helps

Last edited by Pringles; March 16th, 2018 at 08:19 PM. Reason: Grammar and spelling
Pringles is offline   Reply With Quote
Old March 16th, 2018, 08:20 PM   #9
Junior Member
 
Joined: May 2017
From: USA
Posts: 5

Quote:
Originally Posted by Araitim View Post
There is a way to adjust your turn signal settings through the dash display. I believe you have a choice between "lamp" and "led". Adding resistors defeat one of the purposes of installing LED lights, lower power draw. Instead of the excess voltage going into the incandescent bulb, the resistor bleeds off the excess voltage into heat on the LED. I believe there is a couple posts here that shows the way through the menu tree to arrive at the settings.
I know there’s no user menu in the 821 but, the dealer plug in their computer and tell the hyperstrada to use led signals?

Last edited by Pringles; March 17th, 2018 at 02:18 AM. Reason: Wording
Pringles is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2018, 12:20 PM   #10
Junior Member
 
Joined: May 2017
From: USA
Posts: 5

Just went to the dealer. They checked the Ducati software-no led setting for the Hyperstrada 821. Also they recommended a 10w 3ohm resister. I’ll wire it up and let you know how it goes.

Learned some new stuff from the Ducati tech. On the Hyperstrada, the BBS controls the rear indicators and its resistance detection for the is very lenient. The front indicators however, are controlled by the dash, and its very anal about the amount of resistance needed.

Last edited by Pringles; March 17th, 2018 at 05:31 PM.
Pringles is offline   Reply With Quote
Reply

  Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Mechanical and Technical

Tags
swap, turnsignal



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mosfet rectifier swap Araitim Mechanical and Technical 6 February 3rd, 2018 02:35 PM
Buying an SP... plan to do a swap beef tits Mechanical and Technical 25 July 30th, 2017 11:45 PM
Swap ECU & problems !! cubizme Mechanical and Technical 9 March 25th, 2017 04:19 PM
Body work swap anyone? TheFirerider Ducati Hyperstrada 0 August 20th, 2013 01:28 PM


Ducati Hyperstrada Facebook Ducati Hyperstrada Twitter Ducati Hyperstrada RSS Feed



Ducati Hyperstrada Motorcycle Forum
Copyright © 2012-2014 HYPERSTRADA.COM • All rights reserved.