Ducati Hyperstrada Forums Ducati Hyperstrada Motorcycle

Go Back   Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old April 3rd, 2018, 07:10 PM   #1
Member
 
Joined: Jul 2015
From: Charleston, WV
Posts: 91

Horn not working?

Hey all- I hope nobody minds that I have been posting a lot lately. But where else would I find such informative answers about the hyperstrada??

Anyways, as some of you may know, I've been getting the bike back on the road after not riding her last year. Everything seems fine... but I noticed today that the horn doesn't work. It definitely worked the last time I rode (late 2016). She's been stored in my garage (not heated). All of the other electrical stuff seems fine. Although, I have not checked all of the signal lights/brake lights, but I will. Headlight def works. Everything on dash seems fine.

1) Any likely culprits?

2) What can I check first?

My mechanical knowledge is fairly limited. However, I do have a buddy who is a bit more knowledge than me who often helps me with stuff.

Thanks in advance!
jdot1981 is offline   Reply With Quote
 
Old April 3rd, 2018, 08:04 PM   #2
Senior Member
 
Joined: Apr 2017
From: Canada
Posts: 134

The horn is located near the headlight. There are two wires that power it. I'd check those connections first.
bayotte is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2018, 09:48 PM   #3
Senior Member
 
Joined: Jun 2014
From: Boston
Posts: 753

just spray some contact cleaner into the handlebar control. Needs it periodically.
appliance821 is offline   Reply With Quote
Old April 5th, 2018, 07:37 PM   #4
Member
 
Joined: Jul 2015
From: Charleston, WV
Posts: 91

So checked it today. It works...

I did wash the bike a few days ago (around when I said it was not working). I'm pretty careful about how I spray the bike. Not jet stream, etc. But maybe something to wet and it has since dried?? Not sure.
jdot1981 is offline   Reply With Quote
Old April 6th, 2018, 08:35 AM   #5
Senior Member
 
Joined: Oct 2016
From: San Francisco
Posts: 182

I Ride: 2015 Hypermotard
I suppose it's possible there was a little corrosion on the metal plates of the horn preventing them from vibrating for a bit? That said my bike has had a thorough soaking due to a full days riding in the rain last year and nothing like this happened.
N4teTheGreat is offline   Reply With Quote
Old April 6th, 2018, 01:18 PM   #6
Senior Member
 
Joined: Jun 2014
From: Boston
Posts: 753

see post above
appliance821 is offline   Reply With Quote
Old April 9th, 2018, 06:43 PM   #7
Member
 
Joined: Jul 2015
From: Charleston, WV
Posts: 91

Quote:
Originally Posted by appliance821 View Post
see post above
I think something like this would make sense given how I shamefully did not ride her for so long. Thanks again!
jdot1981 is offline   Reply With Quote
Reply

  Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Mechanical and Technical

Tags
horn, working



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bike decided to stop working on the autobahn... treeper Mechanical and Technical 34 September 1st, 2015 12:41 PM
Upgrading the OEM horn Jokeshopbeard Mechanical and Technical 5 July 26th, 2015 12:05 PM
How do you remove the stock horn? HyperstradaHopeful Ducati Hyperstrada 7 March 7th, 2014 05:59 AM


Ducati Hyperstrada Facebook Ducati Hyperstrada Twitter Ducati Hyperstrada RSS Feed



Ducati Hyperstrada Motorcycle Forum
Copyright © 2012-2014 HYPERSTRADA.COM • All rights reserved.