Ducati Hyperstrada Forums Ducati Hyperstrada Motorcycle

Go Back   Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Mechanical and Technical

Mechanical and Technical Mechanical and technical topics, help, and discussions


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old July 29th, 2019, 11:22 PM   #11
Senior Member
 
gatdammit's Avatar
 
Joined: Mar 2013
From: Naples, IT
Posts: 2,301

I Ride: 2013 White Strada
Thanks, Dragoon.
gatdammit is offline   Reply With Quote
 
Old July 31st, 2019, 01:53 PM   #12
Senior Member
 
Joined: Feb 2014
From: TN
Posts: 305

I wired up as I said, and get a check light with the sensor unplugged and goes away when replugged.
dragoontwo is offline   Reply With Quote
Old July 31st, 2019, 02:13 PM   #13
Senior Member
 
Joined: Oct 2016
From: San Francisco
Posts: 361

I Ride: 2015 Hypermotard, 2018 Hypermotard SP
Awesome info, thanks!
N4teTheGreat is offline   Reply With Quote
Old July 31st, 2019, 02:40 PM   #14
Senior Member
 
Joined: Feb 2014
From: TN
Posts: 305

No problem. Verified with my rapid bike and everything appears to be in order.
dragoontwo is offline   Reply With Quote
Old July 31st, 2019, 02:41 PM   #15
Senior Member
 
Joined: Sep 2017
From: Lansing Mi
Posts: 243

I Ride: 2013 hypermotard/hyperstrada, 2005 zx6r, drz125, crf50 crf70
Fantastic info. I need to do this but didnt want to spend all that money on the same sensors. Which ones did you end up using? I have had mine unplugged for over a year. You can tell something is odd under 4k rpm but other than that it runs fine.
Araitim is offline   Reply With Quote
Old August 1st, 2019, 12:20 AM   #16
Senior Member
 
gatdammit's Avatar
 
Joined: Mar 2013
From: Naples, IT
Posts: 2,301

I Ride: 2013 White Strada
Quote:
Originally Posted by dragoontwo View Post
I wired up as I said, and get a check light with the sensor unplugged and goes away when replugged.
Did you have any symptoms before the swap? CEL, rough running, backfires on decel?
gatdammit is offline   Reply With Quote
Old August 1st, 2019, 02:25 AM   #17
Senior Member
 
Joined: Feb 2014
From: TN
Posts: 305

Quote:
Originally Posted by gatdammit View Post
Did you have any symptoms before the swap? CEL, rough running, backfires on decel?
I had a cel from a bad sensor. I haven't given it a test ride yet to fully clear it. One of the sensors I got had a broken wire that I have to fix. I just got the Monster 821 sensors.
dragoontwo is offline   Reply With Quote
Old August 1st, 2019, 06:46 AM   #18
Senior Member
 
gatdammit's Avatar
 
Joined: Mar 2013
From: Naples, IT
Posts: 2,301

I Ride: 2013 White Strada
Quote:
Originally Posted by dragoontwo View Post
I had a cel from a bad sensor. I haven't given it a test ride yet to fully clear it. One of the sensors I got had a broken wire that I have to fix. I just got the Monster 821 sensors.
Was it an always on CEL, or did it pop after the engine temp started to rise? Did you also have "ERRORS"?
gatdammit is offline   Reply With Quote
Old August 1st, 2019, 09:13 AM   #19
Senior Member
 
Joined: Feb 2014
From: TN
Posts: 305

Depended on the day. Sometimes on from the start, sometimes after warming up I would get a light with "errors".
dragoontwo is offline   Reply With Quote
Old September 9th, 2019, 08:47 PM   #20
Junior Member
 
Joined: Sep 2019
From: Mumbai
Posts: 9

I Ride: Hypermotard 821
I have a similar problem on my Hyper. The local Ducati Service centre diagnosed and said that i have O2 sensor on my horizontal cylinder that's not working. A pair of OEM sensor is mind numbing INR 35000 i.e. 480usd + Labour.
Can anyone help with an equivalent sensor from Bosch or NTK that is an equivalent. I have done a bit of research to understand that the stock sensor is 4 wired.
How do i match the wire colours on these sensors with the OEM sensor colours. i believe these are different.
any advice or help will help me save some bucks. i have a good electrician in my office who can help me do the wiring.
Motosapien is offline   Reply With Quote
Reply

  Ducati Hyperstrada Forum > Ducati Hyperstrada Forum > Mechanical and Technical

Tags
lambda, replacement, sensor



Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 sensor eliminators Cerv Mechanical and Technical 6 October 1st, 2019 09:58 PM
Throttle position sensor Araitim Mechanical and Technical 46 April 23rd, 2019 03:19 PM
O2 Sensor failing... again Devinjc Mechanical and Technical 7 October 18th, 2017 07:10 AM
Wanted front oxygen/lambda sensor mentalist Classifieds 4 August 22nd, 2017 12:43 PM
Sidestand Sensor Issue? Ducaru Mechanical and Technical 4 June 8th, 2015 06:45 PM


Ducati Hyperstrada Facebook Ducati Hyperstrada Twitter Ducati Hyperstrada RSS Feed



Ducati Hyperstrada Motorcycle Forum
Copyright © 2012-2014 HYPERSTRADA.COM • All rights reserved.