No spark on either cylinder. Cranks but no boom.

Jul 2013
134
3
Tujunga
So my bike was working fine. I was running with only a rear lambda. Parked it one night and next day plug in a newly received lambda for front that I got on eBay. Went to start and it would not catch. Eventually drain battery. Buy brand new battery and find out that it wasn't the issue. I checked the plugs and they won't spark even tried an old coil on front and back and nothing. I also don't think it's sending fuel in as I don't see or smell anything when I crank with plug out. This thing was running great before I plugged in that lambda. Could it have ruined something???
 
Mar 2013
2,347
6
Naples, IT
My last no start scenario was different (no crank, CEL/ ERRORS would flash with starter thumb), but I'll give you some things to check. There's some starter/ battery related relays near the battery. Not sure which one as my mechanics English is not so good but he said a relay was faulty due to my Lithium battery. I don't think this was the problem as I found a bad lead to the forward fuze box was causing the no start. The bad lead would actually kill the running engine too.

Not much help but good luck.
 
  • Like
Reactions: Araitim
Sep 2017
288
3
Lansing Mi
Good point gatdammit. I believe there was even a recall on the battery terminal wires on one of the hypers.
 
Jul 2013
134
3
Tujunga
I've ordered a new crank sensor to see if maybe that's the issue. Won't be here for a few days though
 
Mar 2013
2,347
6
Naples, IT
I've been wondering if I need to replace mine. My mechanic said he could see a discrepancy between sensed and actual engine speed in the ECU. Thought it was a RB Evo issue.
 
Jul 2013
134
3
Tujunga
Another symptom it cured was the slow starting! My idle was also kind of erratic and not stable. Also I had several occasions where the motor died while on free way. All lights and dash on but it's like someone hit the kill switch. It maybe was the sensor this whole time
 
Mar 2013
2,347
6
Naples, IT
Word? After highway runs I get a hunting idle - almost stall to almost normal in a slow oscillation.
Can you describe the work involved to replace the sensor? Is there only 1?
 
Mar 2013
2,347
6
Naples, IT
Kro, please give a part number and quick rundown of the work involved. I swapped batteries again and replaced my O2's yesterday. No change.